Jachthaven aan de Maas

Bert van Gent, in 1979 nog mede- eigenaar van een zand- en grindhandel, heeft van jongs af aan gedroomd van een eigen jachthaven. In dat jaar is hij aan zijn droom begonnen met een kleine steiger voor 20 ligplaatsen. Na aansluiting van de gemeente bij het stadsgewest kreeg hij de vergunningen om een nieuwe jachthaven met 210 ligplaatsen te realiseren.

Om een totaalconcept aan de watersporter te kunnen bieden is er in 1983 begonnen met de bouw van een werkplaats. Ook werd er een winkelschip neergelegd waar men terecht kon voor de benodigde watersport artikelen voor de boot! Samen met zijn vrouw Ria heeft hij recreatiegebied ‘de Zandmeren’ op de kaart weten te zetten en is de kleine steiger inmiddels uitgegroeid tot een prachtig watersportcomplex met 450 ligplaatsen.

Buitenkant Paviljoen 212

Gastvrijheid en gezelligheid

In ons gezellige paviljoen kunt u terecht voor een lekker kopje koffie of drankje

Ook op het terras is het heerlijk vertoeven. Vanaf het terras kunt u genieten van een uniek, prachtig uitzicht over de jachthavens.
Van Gent Watersport is een van de bedrijven in recreatiegebied ‘de Zandmeren’ en ligt centraal in een landschap van rivieren, dijken, polders, en mooie dorpen.

Paviljoen 212

Blauwe Vlag

Sinds 2009 jaarlijks toegewezen

Met trots melden wij u dat wij vanaf 2009 onze jachthaven jaarlijks de Blauwe vlag is toegewezen. Deze onderscheiding is mede te danken aan onze ligplaatshouders. Blauwe Vlag is een exclusief eco-label. Enkele criteria voor de blauwe vlag zijn:

  • Water en kades zijn schoon.
  • Goede hygiënische sanitaire voorzieningen zijn in voldoende mate aanwezig.
  • Gescheiden afvalinzamelingssysteem.
  • Lozing van afvalwater in het water van de haven zijn verboden.
  • Reddings en blusmateriaal zijn aanwezig.
  • Er is een havenregelement met gedragscodes voor bezoekers.
  • Informatie over hoe om te gaan met natuur en milieu is beschikbaar.

MVO

De Zandmeren

Van Gent Watersport bevindt zich aan de zandmeren in Kerkdriel; een recreatiegebied aan de Maas met drie aaneengesloten plassen. Bent u benieuwd naar de omgeving? Bekijk dan het filmpje!